Рахманін розповів, які помилки виправили росіяни після невдалого наступу на Київ

Читать на русском
Член оборонного комітету Ради Сергій Рахманін розповів, що після невдалого наступу на Київ, росіяни виправили кілька тактичних помилок. Зокрема, звузили театр військових дій та зменшили відстань між авангардом та тилом.
pravda.com.ua

При спробі взяти Київ «за три дні» головна помилка росії була у недооцінці України та її Збройних Сил. Крім того, стало зрозуміло, що сил та засобів, які вони зібрали для вторгнення, недостатньо для ведення великих важких боїв на величезній площі.

Про це народний депутат від «Голосу», член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін розповів в інтерв'ю «Українській правді».

«І тому вони звузили театр військових дій до дуже вузького простору. Якщо раніше було кілька напрямків, де відбувалися повноцінні бойові дії, то сьогодні активна фаза бойових дій зосередилася на Донбасі. Перша помилка, яку росіяни виправили: максимально зменшили відстань між авангардом і тилом для того, щоб система забезпечення не віддалялася від бойових частин, які ведуть бойові дії. За рахунок цього зменшили ризик того, що будуть трощити їхні колони, і те, що у них зупинятимуться наступи через брак пального і боєкомплекту», – розповів Рахманін.

Відсутність грамотного плану та жахлива логістика: ексглава ЦРУ назвав проблеми армії росіїЕксглава ЦРУ заявив, що вторгнення росії в Україну було погано спланованим. У ході операції логістика була жахливою, а підготовка військ далекою від оптимальної.

По-друге, росіяни дещо скоригували свої дії. Нардеп нагадав, що на останніх навчаннях перед вторгненням російська армія відпрацьовувала так звану тактику загальновійськового бою – коли різні види військ намагаються координувати свої дії.

«Але якраз цієї координації на початку повномасштабної війни бракувало. Тобто не було чіткої координації розвідки, безпілотної авіації, авіації фронтової, авіації тактичної, артилерії. Зараз вони у цьому виправляються. Вони мають не розтягнену лінію фронту, а дуже вузьку, тож за рахунок величезної кількості стволів і за рахунок величезної кількості боєприпасів, яких у них до біса, вони створюють величезну щільність вогню. Ту щільність вогню, яку дуже важко витримати, по-перше, а по-друге, на яку немає чим відповісти», – сказав Рахманін.

Член оборонного комітету також розповів, як відбувався відступ ЗСУ в останніх великих населених пунктах, захоплених ворогом: «Спочатку росіяни працювали ракетами. Причому й керованими, й авіаційними ракетами, і навіть крилатими ракетами б'ють по населених пунктах. Потім починає працювати авіація. Потім у них працює далекобійна артилерія і ракетна система залпового вогню, яких у росії величезна кількість. Якщо не помиляюся, у них приблизно 1400 систем. В України близько 500 – щоб ви розуміли співставлення цифр. Потім починає працювати артилерія ствольна і мінометна. Потім виходять на пряму наводку танки, відпрацьовують танки, потім піхота заходить на те, що залишилося від будівель чи позицій».

Нагадаємо, наприкінці травня у військовій адміністрації Києва заявили, що небезпека повторного наступу на столицю залишається, але фактичних ознак формування військ для цієї цілі наразі не спостерігається.

Західні військові джерела повідомляли, що володимир путін настільки особисто залучений у війну в Україні, що сам приймає оперативні та тактичні рішення «на рівні полковника чи бригадира».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: