Армія рф втратила в Україні більше артилерії, ніж є у багатьох західних країн – Forbes

Читать на русском
Росія розконсервує старі гаубиці 2С7 щоб спробувати компенсувати втрати своєї армії на війні в Україні.
rferl.org

Російська армія втратила в Україні понад 300 артилерійських знарядь. Це більше, ніж багато західних армій мають у своєму арсеналі.

Про це пише видання Forbes.

Як свідчать дані Інституту вивчення війни, російська армія працює над поповненням своїх виснажених артилерійських запасів: супутникові знімки показують, що наприкінці липня зі складів було знято 60 старих 203-мм гусеничних гаубиць 2С7. Це третина армійських 2С7, що зберігаються на 9-му арсеналі в Омську.

Путін швидше застосує хімічну зброю, ніж ядерну: екскомандувач НАТО назвав аргументиЕкскомандувач НАТО вважає, що путін під час війни в Україні скоріше може застосувати хімічну зброю, ніж ядерну. Він назвав три аргументи.

Як пише видання, це узгоджується із зусиллями кремля щодо поповнення втрат у техніці та живій силі за п'ять місяців війни в Україні.

Залежно від зовнішніх оцінок, збройні сили росії втратили від 15 до 30 тисяч солдатів убитими і в кілька разів більше пораненими. Підтверджені втрати техніки включають понад 4800 танків, бойових машин та артилерійських гармат.

Українські військові також знищили 320 буксированих та самохідних гаубиць, важких мінометів плюс реактивні установки – це значні втрати. «Російська армія втратила в Україні більше артилерії, ніж багато західних армій мають у всьому своєму арсеналі», – зазначає видання.

Журналісти вважають малоймовірним, росія розширює структуру своїх артилерійських сил, адже вона ледь набирає достатню кількість піхоти, щоб поповнити існуючі бригади.

Швидше за все, росіяни використовують 2С7, що раніше зберігалися, для заміни іншої артилерії, яку ЗСУ знищили або захопили.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Збройні сили України за три місяці знищили російської техніки на 13 млрд доларів.

Крім того, на острові Зміїний та в навколишніх водах окупанти втратили техніки на 915 млн доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: