Рф стягує для нового наступу в Україні техніку 1950-х років – британська розвідка

Читать на русском
Росія перекидає резервні сили з усієї країни та збирає їх поблизу кордонів України для майбутніх наступальних операцій.
Getty Images

Росія перекидає резервні сили з усієї країни та збирає їх поблизу кордонів України для майбутніх наступальних операцій.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

«Велика частина нових піхотних підрозділів, ймовірно, розгортається з броньованими машинами МТ-ЛБ, знятими з довгострокового зберігання», – йдеться в повідомленні.

Росія тривалий час вважала їх непридатними для більшості передових транспортних завдань піхоти. Ці броньовані машини були розроблені у 1950-х роках як тягачі для артилерії, вони мають дуже обмежену броню та лише кулемет для захисту. Більшість російських штурмових частин першого ешелону в лютому були оснащені бойовими машинами піхоти БМП – 2 з бронею товщиною до 33 мм, оснащеними потужною 30-мм автоматичною гарматою і протитанковою ракетною установкою.

Британська розвідка додає, що попри заяву путіна, що російські збройні сили «навіть не починали свої дії в Україні», багато з посилень окупантів є спеціальними угрупованнями, які розгортаються із застарілим або невідповідним обладнанням.

Нагадаємо, путін заявив, що рф не відмовляється від мирних переговорів, але «чим далі, тим складніше буде з нами домовитися». Також президент рф сказав, що «Захід хоче воювати з нами до останнього українця».

Пєсков пояснив заяву путіна, сказавши, що росія в ході вторгнення в Україну залучає лише незначну частину свого потенціалу.

На це відповів Михайло Подоляк. За словами радника керівника ОПУ, такі погрози свідчать, що геноцид, війна, руйнація та смерть – це цілком офіційна політика росії щодо України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: