Посол у Туреччині розповів, як просувається будівництво заводу «Байрактарів» в Україні

Читать на русском
На ратифікацію парламенту направлено двосторонню угоду щодо будівництва заводу Байрактарів в Україні. Власник компанії Байкар створив свою українську компанію, куплено землю, розроблено проєкт заводу.

Тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду щодо будівництва заводу «Байрактарів» в Україні та направив її до парламенту на ратифікацію.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів посол України у Туреччині Василь Боднар.

На Заході стурбовані співпрацею Туреччини з росією – Financial TimesНещодавня зустріч президента країни-агресора та Реджепа Таїпа Ердогана викликала невдоволення у Брюсселі. Там вважають, що Туреччина може перетворюється на платформу для торгівлі з росією.

«Завод будуватиметься. Буквально тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду і надіслав її до парламенту на ратифікацію, угоду про будівництво самого заводу. Власник компанії «Байкар» створив свою українську компанію в Україні, ця компанія вже придбала земельну ділянку, вони розробили проект самого заводу та мають намір реалізувати його до кінця, оскільки це було майже особисте зобов'язання власників компанії зробити це виробництво в Україні», – розповів Боднар.

Посол зазначив, що значення цього проєкту не лише політичне, а й практичне: на значній частині моделей, які будуть вироблятися на цьому заводі, стоятимуть комплектуючі українського виробництва.

«Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне у нас, і може бути використане для цих літальних апаратів. І до війни, і зараз сфера оборонних технологій є одним з драйверів наших відносин. Незважаючи на війну, наші компанії продовжують виконувати свої зобов'язання», – додав він.

Нагадаємо, телеканал CNN Turk з посиланням на джерела повідомляв, що путін нібито запропонував Туреччині військову угоду і просив створити виробниче підприємство безпілотників Bayraktar у росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: