Стало відомо, скільки українців перебувають у Криму за ґратами

Читать на русском
Майже 130 українців перебувають у місцях позбавлення волі через політичне переслідування в окупованому Криму.

Майже 130 українців перебувають у місцях позбавлення волі через політичне переслідування в окупованому Криму, серед них – представники корінних народів Криму.

Про це йдеться у заяві Офісу Омбудсмена України до Міжнародного дня корінних народів світу.

Окупований росією Крим перетворився на величезний тюремно-військовий табір – ЗеленськийМлява реакція західних держав на анексію Криму у 2014 році стала однією з головних передумов того, що через вісім років росія зважилася на повномасштабне вторгнення в Україну

«За даними Кримської правозахисної групи, щонайменше 127 громадян України перебувають у місцях позбавлення волі в рамках політично мотивованого та/або релігійного кримінального переслідування в Криму, серед них - представники корінних народів Криму», - сказано в повідомленні.

Як зазначається, з початком окупації Криму росією у 2014 році тисячі наших співвітчизників – кримських татар та етнічних українців через безпосередню загрозу їхньому життю мали залишити рідні будинки.

«Усі ці роки російська окупаційна влада проводить репресивну політику залякування, психологічного тиску, ув'язнення, безслідного зникнення кримських татар», - зазначили в Офісі Омбудсмена.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародну громадськість долучитись до захисту прав корінних народів України, а особливо їхніх представників у Криму.

Нагадаємо, майже рік тому президент Володимир Зеленський підписав закон про корінні народи України. Раніше його схвалив парламент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: