Україна в змозі звільнити і Крим і Донбас – НАТО

Читать на русском
У НАТО вже немає дискусій на тему того, чи зможе Україна відвоювати свої території - є дискусії тільки на тему, в який термін це відбудеться
Ілюстративне фотоshutterstock.com

Попри те, що в найближчі тижні в НАТО не очікують успіхів на полі бою ні з боку України, ні з боку росії, яка намагається вести збройне вторгнення, в Альянсі не сумніваються, що Україна в змозі відвоювати окуповані території, в тому числі Крим та Донбас.

Про це повідомляє CNN з посиланням на слова анонімного військового представника НАТО.

Чиновник сказав виданню, що якийсь час ситуація буде перебувати в тупиковому стані, навіть попри те, що баланс на вагах зміщується в бік України. У НАТО вже немає дискусій на тему того, чи зможе Україна відвоювати свої території - є дискусії тільки на тему, в який термін це відбудеться. Якщо Україна продовжить битися, досить скоро вона поверне собі окуповані росією території.

При цьому чиновник також засумнівався в доцільності дій України в цьому напрямку. На його думку, в Криму і на Донбасі нібито є групи людей, які не приймуть повернення України на ці території.

Нагадаємо, раніше в Офісі президента запевнили, що Україна не збирається дозволяти укладення чергових Мінських угод. Інтерес України - деокупація всіх її територій, а це тільки питання часу.

Радник глави МВС Антон Геращенко вважає, що чим більше західної зброї отримає Україна, тим швидше переможе росію військовим шляхом. На це може піти кілька місяців. Про швидку перемогу мова не йде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: