ВАКС продовжив розслідування справи про купівлю ПЛР-тестів для УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 10 листопада строк розслідування справи про замах на заволодіння коштами філії «Центр охорони здоров'я» ПАТ «Укрзалізниця» під час закупівлі ПЛР-тестів за завищеною вартістю.

Таке рішення 3 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 52021000000000164 від 01.04.2021, за підозрою (двох осіб – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК України, а також за підозрою (чотирьох осіб – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК України - до п'яти місяців, тобто до 10.11.2022», – йдеться в рішенні.

Як відомо, раніше ВАКС визначив ексдиректорці філії ЦОЗ УЗ Наталії Білінській 744 300 грн застави з обов'язками. Вона зобов'язана: прибувати на першу вимогу; не відлучатись із населеного пункту, в якому вона зареєстрована, проживає чи перебуває без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти. Пізніше їй збільшили заставу.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: