Зловживання в УЗ на 103 млн грн: ВАКС пришвидшив передачу справи до суду

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про встановлення строку на ознайомлення з матеріалами слідства стороні захисту.

Вищий антикорупційний суд пришвидшив передачу до суду справи за підозрою колишнього начальника філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Віталія Цвігуна та ще двох осіб у зловживаннях на 103 млн грн. Стороні захисту до 26 серпня обмежили строки на ознайомлення.

Таке рішення 27 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Встановити стороні захисту підозрюваного (Віталія Цвігуна – ред.), а саме: його захиснику Лазаревичу Дмитру Васильович, а також залученим підозрюваним захисникам, у випадку надання ними стороні обвинувачення документів, передбачених ч. 1 ст. 50 КПК України, строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні №52017000000000065 від 27.01.2017 до 27.08.2022 року включно, після спливу якого зазначена сторона захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів вказаного кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

В самій ухвалі не вказується прізвище підозрюваного, проте саме Дмитро Лазаревич є захисником ексначальника філії ЦВЗ Цвігуна. Крім нього у справі також підозрюють ексначальника управління обліку нафтопродуктів та складського господарства ЦЗВ В.В. Нікіфорова та ексменеджера компанії «Вог Аеро Джет» Анатолія Савича. Останній переховується за кордоном, щодо нього заочно проводять слідство.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям УЗ та представнику компанії «Вог Аеро Джет». Як встановило слідство, на початку 2017 року посадовці УЗ вжили узгоджених дій для отримання одним із постачальників дизельного пального безпідставного підвищення ціни на нього, збільшивши свій прибуток на загальну суму майже 103 млн грн.

Більш того, попри наявність чинних попередніх контрактів, які дозволяли УЗ продовжувати отримувати пальне за нижчими цінами, службові особи залізниці умисно наполягли на виконанні поставок саме за новими, вищими на 15-20% розцінками.

Організатором вказаний зловживань, на думку слідства, є представник компанії «Вог Аеро Джет» Анатолій Савич, якого заочно судять як організатора інших зловживань на «Укрзалізниці».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: