Купівля ПЛР-тестів за завищеною ціною: посадовцям УЗ повідомили про підозру

Читать на русском
Антикорупційні органи повідомили про підозру шістьом особам у спробі заволодіти майже 5 млн грн державної компанії.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру шістьом особам, зокрема трьом посадовцям ПАТ «Укрзалізниця», у замаху на заволодіння майже 5 млн грн під час закупівлі за завищеною ціною ПЛР-тестів на COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«10 червня 2022 року детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили шістьом особам про підозру у замаху на заволодіння 4,94 млн грн при закупівлі для потреб працівників залізниці послуг з ПЛР-тестування на COVID-19. Дїї підозрюваних кваліфіковані за ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України», – інформує відомство.

Як стверджується, про підозру повідомили трьом посадовим особам АТ «Укрзалізниця»; директору та заступнику директора приватного підприємства, а також представнику приватного бізнесу у сфері надання медичних послуг. Водночас трьом з цих осіб повідомили про підозру заочно, а саме: посадовцю «Укрзалізниці», представника приватного бізнесу і директора приватно підприємства.

За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року «Укрзалізниця» організувала публічні закупівлі 11 тис. ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про розкрадання на «Укрзалізниці». Раніше Вищий антикорупційний суд оштрафував за неявку до суду експосадовця «Укрзалізниці» у «шпальній справі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: