Російські емісари вербують найманців в Еритреї та Ефіопії для війни в Україні – Reuters

Читать на русском
Ефіопам обіцяють величезну, за мірками їх країни, зарплату, а Еритрея готова абсолютно добровільно відправити велику групу солдатів від імені держави
Черга під посольством росії в ЕфіопіїReuters

Після масштабних втрат російської армії в Україні, втративши надію заповнити нестачу солдатів за рахунок добровольців і мобілізації бойовиків з псевдореспублік, російське керівництво могло схвалити план з найму добровольців з Ефіопії та Еритреї.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Так, за інформацією видання, протягом останніх двох тижнів район, де розташоване російське посольство в Ефіопії, буквально узяли в облогу тисячі добровольців. Кількість бажаючих провокує довгу чергу біля установи. Згідно з інформацією в ефіопських соцмережах, російські дипломати обіцяють ефіопським чоловікам зарплату у дві тисячі доларів США і працевлаштування в росії після війни, якщо ті відправляться воювати в Україну.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Відомо, що принаймні протягом одного дня, 19 квітня, кілька сотень чоловіків надали посольству свої дані; анкети заповнювалися за допомогою ефіопських правоохоронців, а основним питанням була наявність бойового досвіду. З претендентами контактував також російськомовний чоловік, який говорив з ними через перекладача.

Агентство направило посольству запит про коментар, проте росіяни його проігнорували, оприлюднивши заяву від 19 квітня про те, що жителі нібито приходили до посольства висловлювати солідарність з росією. Однак місцеві жителі виявилися більш балакучими та підтвердили, що ведеться найм бажаючих воювати в Україні; однак для багатьох претендентів це в першу чергу шанс втекти зі злиденної Ефіопії в багатшу росію або, якщо пощастить, то і в Європу.

Сирійська влада не виконує обіцянки про постачання найманців для російської армії – ГУР МОСудячи з переговорів росіян з сирійцями, про які відомо українським розвідникам, влада Сирії затягує час, щоб не відправляти до України своїх бойовиків.

Ефіопія - не єдиний резерв росії. Як повідомляє британське видання The Times з посиланням на представника розвідки Британії, в сусідній Еритреї нібито існує план надіслати в російську армію п'ять тисяч добровольців. Передбачається, що саме таку угоду уклали між собою росія та Еритрея, коли незадовго до початку війни туди літав міністр закордонних справ рф сергій лавров. Еритрея - одна з небагатьох країн світу, які підтримують росію і схвалюють війну в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько 300 сирійських найманців, які належать до 25-ї дивізії сирійської армії, відомої як «Сили тигра» (вважається елітою і тісно співпрацює з російськими офіцерами) вже знаходяться в Росії для підготовки до бойових дій в Україні.

До цього, в березні, приватна військова компанія «Вагнера» почала великий набір бійців для участі у війні росії проти України. При цьому ПВК прибрала майже всі обмеження, прагнучи набрати якомога більше людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: