Рф мобілізує медиків, адже російські шпиталі не справляються з пораненими – розвідка

Читать на русском
Російські шпиталі не здатні впоратися з наявною кількістю поранених окупантів, тому в рф проводиться мобілізація медичного персоналу.
Українська правда

Російські шпиталі не здатні впоратися з наявною кількістю поранених окупантів, тому в рф проводиться мобілізація медичного персоналу.

Про це повідомляє українська розвідка.

«Велика кількість поранених в підрозділах ЗС рф, які залучені до ведення бойових дій в Україні, призвела до переповнення військових шпиталів на території росії. Виявилось, що їхня пропускна спроможність не розрахована на такий потік пацієнтів. Це унеможливлює надання якісної медичної допомоги», – йдеться в повідомленні.

Тому в росії вирішили провести мобілізацію медиків. Це стосується фахівців майже всіх медичних спеціальностей, втім основна увага приділяється хірургічного персоналу. Мобілізацію проводять без широкого розголосу в ЗМІ.

Розвідники зазначають, що медиків будуть направляти на тимчасово окуповані території України. Зокрема, в Маріуполь, Луганськ та Донецьк, хірургів направлять у прифронтові зони.

«Одночасно так званий «начальник відділу охорони здоров’я Бердянську», колаборант та зрадник Микола Мірошниченко, «проінспектував» службові квартири медичних працівників підприємства «Бердянське територіальне медичне об’єднання». За його розпорядженням покинуті квартири медиків будуть перерозподілені серед медичного персоналу, який погодився на співпрацю з окупантами», – додають у повідомленні.

Також в окремих населених пунктах на тимчасово окупованих територіях Донецької області окупанти розміщують автобуси в яких облаштовано так звані «мобільні медичні поліклініки».

Нагадаємо, раніше у розвідці повідомляли, що окупанти через великі втрати вимушені були вивести кілька своїх батальйонів із зони бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: