Зміни у шкільній програмі: творчість Гоголя та Булгакова вирішили залишити

Читать на русском
МОН хоче залишити у програмі зарубіжної літератури письменників, чия творчість чи біографія тісно пов'язані з Україною.
Микола Гоголь

Міністерство освіти та науки хоче залишити у програмі зарубіжної літератури письменників, чия творчість чи біографія тісно пов'язані з Україною.

Про це повідомив керівник Управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко в ефірі національного телемарафону у четвер, 4 серпня.

Близько 70% киян обрали для своїх дітей очне навчання у школі – КМДАЗа попередніми підрахунками, станом на 1 вересня за кордоном перебуватиме майже 20% столичних школярів.

«Концептуально ухвалено рішення, що письменники, які писали російською мовою, але творчість яких була тісно пов'язана з Україною, тобто або вони народилися в Україні, або тривалий час жили в Україні, або відображали у своїх творах українську тематику – їх творчість буде залишатися у навчальних програмах. Це, наприклад, Микола Гоголь. Це, фактично, наш український письменник, який дуже багато зробив для української культури. Або Володимир Короленко. Також вивчатиметься твір Михайла Булгакова «Собаче серце». У програмі залишиться вивчення твору Анатолія Кузнєцова «Бабин Яр», бо це знаковий твір, документальний, пов'язаний тісно із трагічною подією на території України. Такий твір як «12 стільців» Ільфа та Петрова, він також вивчатиметься у шкільній програмі», – пояснив він.

Кононенко додав, що протягом літа в МОН працювала робоча група щодо оновлення деяких навчальних програм із деяких шкільних предметів. Зокрема, йдеться про історію України, всесвітню історію, зарубіжну літературу, географію, захист України, та ще деякі предмети.

«Зараз підготовлено спільний проект наказу міністерства про затвердження всіх змін до всіх навчальних програм. Ми очікуємо, що найближчим часом його буде підписано, і таким чином з 1 вересня нового навчального року діти навчатимуться за новими програмами», – додав представник МОН.

Він зазначив, що до програми зарубіжної літератури не буде включено велику кількість нових творів.

Нагадаємо, ще у травні стало відомо, що через повномасштабну війну з росією до програм деяких предметів в українських школах буде внесено зміни.

Пізніше у МОН розповіли, які зміни хочуть внести до шкільної програми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: