У Києві розпочинають процес перейменування власних назв, повʼязаних з рф та Білоруссю

Читать на русском
У Києві розпочинається процес перейменування вулиць та власних назв, пов'язаних з росією та білоруссю.
Слово і діло

У Києві розпочинають процес перейменування власних назв, повʼязаних із росією та білоруссю.

Наразі Київська міська рада збирає пропозиції до 1 травня щодо перейменування 279 обʼєктів.

«У результаті повномасштабного військового вторгнення та тимчасової окупації державою-агресором частини території України необхідно захищати інтереси держави у всіх сферах діяльності. Депутатський корпус Київської міської ради прийняв рішення зібрати пропозиції мешканців щодо перейменування міських об’єктів, які носять назви, пов'язані з росією та білоруссю. Кияни можуть надсилати свої пропозиції до 01 травня. Для цього необхідно надати інформаційну довідку та обґрунтувати запропоновану назву. Згодом буде проведено рейтингове голосування, оскільки саме мешканці мають визначити нові назви для міських об'єктів. У випадку, якщо не надійде жодних пропозиції окремих об'єктів, їх перейменовано не буде», – розповів секретар міськради Володимир Бондаренко.

За його словами, у списку на перейменування переважно вулиці, чиї назви походять від російських або білоруських міст. Також є обʼєкти, названі на честь письменників, художників, учених.

Нагадаємо, раніше Київська міська рада перейменувала колишній сквер дружби між Києвом та Москвою на сквер Героїв Маріуполя.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: