Країни НАТО працюють з оборонними компаніями над збільшенням постачання зброї в Україну – Столтенберг

Читать на русском
Генсек НАТО заявив, що члени Альянсу працюють над тим, щоб виробляти та постачати Україні більше різних типів боєприпасів та зброї для тривалої війни.

Країни-члени НАТО тісно співпрацюють з оборонними компаніями, щоб забезпечити Україні додаткові поставки зброї для підготовки до тривалої війни з росією.

Про це в інтерв'ю Reuters заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Подоляк назвав зброю, яка потрібна Україні для правильних «переговорів» з росієюЩоб говорити з росією, необхідно мати правильну переговорну позицію. До неї входять чотири складові.

«Ми надаємо велику підтримку, але нам потрібно робити ще більше і бути готовими до довгострокової перспективи. Тому ми також зараз перебуваємо у тісному контакті та тісно співпрацюємо з оборонною промисловістю, щоб виробляти більше та постачати більше різних типів боєприпасів, зброї та засобів», — сказав Столтенберг.

Генсек підтвердив свою позицію, за якою війна, швидше за все, закінчиться після переговорів: «Ми знаємо, що більшість воєн закінчуються за столом переговорів. Ми також знаємо, що результат цих переговорів повністю залежатиме від сили на полі бою».

«Не мені говорити Україні, якими саме мають бути умови (закінчення війни – ред.). Я і НАТО повинні підтримати їх (Україну – ред.), щоб зміцнити свої позиції, щоб ми максимально збільшили можливість прийнятного рішення», — додав він.

Нагадаємо, на саміті НАТО у Мадриді було затверджено новий пакет допомоги Україні.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав основну проблему із постачанням західної зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: