ЗСУ відбили наступ окупантів у районі Богородичного, Долини та Пісок – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ відбили спроби росіян просунутися у напрямку Довгеньке – Богородичне, Яремівка – Долина, Лозове – Піски та Веселе – Піски. Також окупантам не вдалося покращити тактичне становище на Бахмутському напрямі.

Українські військові відбили спроби окупантів просунутися у напрямку Довгеньке – Богородичне, Яремівка – Долина, Лозове – Піски та Веселе – Піски. На Харківському та Бахмутському напрямках продовжуються бойові дії.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи армії Білорусі виконують завдання щодо посилення охорони ділянки кордону у Брестській та Гомельській областях. У частинах сил спеціальних операцій збройних сил відзначено проведення перевірки бойової готовності.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв із ствольної артилерії райони Медведівки Чернігівської області та Краснопілля та Миропілля Сумської області.

На Харківському напрямку противник здійснив вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Лебʼяже, Борщова, Дементіївка, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Прудянка, Питомник, Цупівка.

Здійснив спробу наступу у напрямку Байрак – Гусарівка, бойові дії продовжуються.

Майбутня битва за Херсон може визначити результат вторгнення путіна в Україну – Atlantic CouncilРезультат битви за Херсон визначить подальший напрямок війни. Якщо Україна переможе, це стане нищівним ударом по імперських амбіціях путіна. Перемога росії може відкрити їй шлях до окупації всього українського узбережжя Чорного моря.

На Слов'янському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Богородичного, Дібрівного, Мазанівки, Карнаухівки, Чепіля та Гусарівки. Окупанти намагалися просунутися у напрямку Довгеньке – Богородичне, проте отримали відсіч і відійшли.

На Краматорському напрямку ворог здійснював обстріл біля Сіверська, Миколаївки, Стародубівки, Спірного, Кривої Луки, Верхньокам’янського, Григорівки, Серебрянки, Райгородка та Калеників. Завдав авіаційний удар неподалік Спірного.

Окупанти вели наступальний бій у напрямі Яремівка – Долина, але успіху не мали та відійшли.

На Бахмутському напрямку противник задіяв ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Яковлівка, Травневе, Кодема, Покровське, Роздолівка, Курдюмівка, Зайцеве, Бахмут та Соледар. Завдав авіаударів поблизу Яковлівки, Соледара та Кодеми.

У Генштабі повідомили, що окупанти намагалися покращити тактичне становище на напрямках Стряповка – Соледар, Доломітне – Травневе, Відродження – Вершина, Покровське – Бахмут, Василівка – Яковлівка, Семигір'я – Вершина. Але у всіх зазначених напрямках ворог успіху не мав і відійшов. РФ веде наступальні дії у напрямку Новолуганськеа – Кодема, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському напрямку противник обстріляв райони Пісків, Пречистівки, Шевченко, Володимирівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки. Вів штурмові дії у напрямках Лозове – Піски та Веселе – Піски, але успіху не мав, відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли з артилерії та танків біля Залізничного, Варварівки, Мар’їнки, Гуляйполя, Новосілки, Гуляйпільського і Темирівки. Ворог завдав авіаудару недалеко від Новополя. Тривають бойові дії у напрямі Олександрівка – Мар'їнка.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріл з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Миколаєва, Прибузького та ще 25 населених пунктів.

В акваторії Чорного та Азовського морів у готовності до застосування високоточної зброї знаходяться два носії крилатих ракет морського базування.

«Російські окупанти зазнають втрат, деморалізовані та вишукують будь-яку можливість отримати легке поранення. Аби потрапити назад, на територію рф, вдаються до самоскалічень та різноманітних симуляцій поганого здоров’я», – заявили у Генштабі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський констатував, що на даний момент у Пісках та Авдіївці на Донбасі йдуть дуже активні бойові дії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: