Донбас ще не втрачено для України – генерал США

Читать на русском
Російські військові за три місяці на Донбасі захопили не дуже багато територій, заявив генерал США Марк Міллі.
Getty Images

Україна ще не втратила території Донецької та Луганської областей. За кілька місяців російські війська здобули дуже мало позицій на Донбасі.

Про це на пресконференції заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал США Марк Міллі, повідомляє CNN.

Екскомандувач НАТО спрогнозував, коли та як закінчиться війна в УкраїніДжеймс Ставрідіс вважає, що війна в Україні може закінчитися через чотири-шість місяців, оскільки жодна із сторін не витримає більше, і перетворитися на заморожений конфлікт.

«Суть у тому, що втрати дуже високі, досягнення дуже малі. На Донбасі йде війна на виснаження. Донбас втрачено? Ні, ще не втрачено. Українці змушують росіян платити за кожен дюйм території, яку вони одержують», – заявив Міллі.

За його словами, у деякі дні ЗСУ можуть вибити росіян із позицій на кілометр або два.

Міллі сказав, що після 90-денної кампанії, яку росія зосередила на завоюванні Донбасу, вона здобула «дуже, дуже мало» позицій, але війна йде дуже інтенсивна.

«Це дуже інтенсивно, багато насильства – десятки тисяч артилерійських пострілів кожні 24 години, багато жертв з обох боків, багато руйнувань сіл тощо», – додав генерал.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, росія на даному етапі військової кампанії зосередиться на спробах оволодіти Сіверськом та Бахмутом у Донецькій області.

У Пентагоні вважають, що бойові дії в Україні перебувають на вирішальній стадії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: