Названо першу стратегічну мету ЗСУ на півдні України – експерт

Читать на русском
Зараз ЗСУ потрібно зосередитися на деокупації півдня, не поспішаючи, маленькими кроками, вирізаючи російські підкріплення, які окупанти будуть гарячково перекидати на південь
Ілюстративне фотоFacebook

Першою великою стратегічною метою Збройних сил України є взяття під контроль правого береги Дніпра на півдні України.

Про це заявив військовий експерт Петро Черник в ефірі Радіо НВ.

За його словами, зараз ЗСУ потрібно зосередитися на деокупації півдня, не поспішаючи, маленькими кроками, вирізаючи Російські підкріплення, які окупанти будуть гарячково перекидати на південь.

Українські військові можуть розпочати контрнаступ на ще одному напрямку – ISWРФ перекидає свої сили з Донецької області, послаблюючи свої позиції у районі Слов'янська. Завдяки цьому українські військові можуть розпочати контрнаступ на Ізюмському напрямі.

«Як тільки нам вдасться його деокупувати, підкреслюю, ми тоді наблизимося практично до Дніпра і через Дніпро зможемо почати серйозні вогневі впливи, особливо на плацдармі, який я називаю Нова Каховка. По-моєму, це стратегічна точка, ось її потрібно також відбивати в обов'язковому порядку, тому що нагадаю, там знаходяться гідровузли, контролюючі кримську воду» - зазначив він.

Черник додав, що психологічний тиск на окупантів є важливим чинником у цьому наступі; добре вдарить по бойовому духу росіян перекриття Кримського каналу. При цьому ЗСУ не повинні поспішати, оскільки поспіх може обернутися для української армії неприйнятними наслідками.

Нагадаємо, за даними західних аналітиків, російські війська створюють умови для проведення наступальних операцій в напрямку Харківської області або в бік Харкова.

За даними Генерального штабу, на Pапорізькому напрямку йде перегрупування російських військ, а на Криворізькому напрямку окупанти посилюють своє угруповання.

Раніше Арестович розповідав, що російські окупанти запланували власний наступ на півдні України, в першу чергу, в Херсонській області. Вони будуть готові до нього на початку серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: