У Зеленського повідомили, коли ЗСУ підуть у контрнаступ

Читать на русском
Головною умовою початку контрнаступу ЗСУ є припинення здатності військ росії до наступу. Про це повідомив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович.

Головною умовою початку контрнаступу ЗСУ є припинення здатності військ росії до наступу.

Про це повідомив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю Радіо Чикаго.

«У нас все триває планово. Справа в тому, що коли американська армія зіткнулася з іракською армією, ослабленою санкціями, навіть американській армії знадобилося 22 дні, аби дійти до Багдада. І там були складні епізоди, взяття мостів, потрапляння в засідки, тощо. Це була непорівнянна різниця у поколіннях. А українська армія та армія російська – це різниця в пів покоління», - сказав він.

За його словами, росія зараз ставить стару техніку, тому що ЗСУ нову вибили, а в Україну навпаки надходить нове озброєння завдяки поставкам із Заходу.

У США розповіли, скільки HIMARS готові передати Україні у якості військової допомогиЗапит України щодо 50 систем HIMARS буде вкрай важко реалізувати. Але меншу кількість ракетних систем передати цілком реально

«Головною умовою контрнаступу є припинення здатності супротивника до наступу. В іншому випадку немає жодного сенсу наступати, оскільки ми нарвемося на зустрічні контрудари і всі сили, які ми накопичили, витратимо на зустрічні бої», - наголосив Арестович.

На його думку, зараз ЗСУ слід виснажити супротивника, чим вони успішно й займаються.

«Нам треба їх виснажити. І ми це робимо, ведучи маневрену оборону на тих ділянках, де вони намагаються наступати, куди стягнуто 60% росії від Ізюму до Бахмуту та до кордону Луганської та Донецької областей. Трикутник. Там зараз 60% тих 130-150 тисяч російських військ, які, в принципі, тут воюють. Так от, російська армія вийшла на плато тижнів три тому і це плато почало кривиться, а ми навпаки почали набирати можливості. Ось коли ці два графіки зійдуться, ми перейдемо у наступ», – констатує він.

Раніше американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що ЗСУ або завершують підготовку, або вже розпочали масштабний контрнаступ у Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: