Британія вже готова передати Україні два бойові кораблі – Пристайко

Читать на русском
Кораблі, які отримає Україна - спеціалізовані бойові протимінні екземпляри. Українські екіпажі вже освоюють нові бойові одиниці у складі українського флоту.
Ілюстративне фотоRoyal Navy

Велика Британія повністю підготувала для передачі Україні два протимінні кораблі, договір про придбання яких був укладений ще до вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в ефірі Національного телемарафону.

«Два кораблі вже готові для передачі Україні й ми зараз ведемо розмову, нам потрібні будуть, враховуючи ситуацію в Чорному морі, ще кораблі. Зараз, в цей момент ми говоримо про кораблі, які займаються розмінуванням» - сказав він.

Кораблі, які отримає Україна - спеціалізовані бойові протимінні екземпляри. Українські екіпажі вже освоюють нові бойові одиниці у складі українського флоту.

«Останнім часом, коли ми говоримо про допомогу Британії, ми маємо на увазі або те, що вже відбулося, або те, що відбудеться вже найближчим часом – це реальна допомога. Наші екіпажі навчаються поряд зі своїми британськими колегами. Я бачив, коли був на кораблі, як наші матроси поруч з матросами, офіцери на містку поруч з офіцерами, керують, тренуються, керують. Все виглядає так, що готовність до бойового застосування буде, вважаю, через пару тижнів» - додав посол.

Нагадаємо, Пристайко ще 1 серпня говорив про те, що Велика Британія передасть Військово-морським силам ЗСУ два протимінні кораблія зі складу Королівських Військово-Морських сил.

Крім цього, британська армія навчатиме українських військових. Зокрема, особовий склад полку Королівських Повітряних сил ЗС Сполученого Королівства проведе тренування для майже 10 тисяч українських військових у Великій Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: