Окупанти захопили у Маріуполі два іноземні кораблі – Reuters

Читать на русском
Так звана ДНР у порту Маріуполя захопила судна під прапором Ліберії та Панами, повідомивши, що вони підлягають примусовому відчуженню у державну власність.

Російські окупанти захопили два іноземні кораблі в порту Маріуполя, оголосивши, що вони є «державною власністю» так званої «Донецької народної республіки».

Про це повідомляє агентство Reuters.

За інформацією агентства, «ДНР» через своє «міністерство закордонних справ» повідомила дві судноплавні компанії про те, що їхні кораблі підлягають «примусовому відчуженню у державну власність» без жодної компенсації власникам.

Окупанти захопили суховантажне судно Smarta під прапором Ліберії, а також судно Blue Star I під прапором Панами.

У компанії Smarta Shipping повідомили, щоб поінформовані про арешт судна електронною поштою 30 червня, і назвали такі дії незаконними та такими, що суперечать всім нормам міжнародного права.

Судно Smarta прибуло до Маріуполя 21 лютого для завантаження вантажу. Екіпаж корабля після початку війни було насильно доставлено російськими військовими до Донецька і за місяць звільнено.

Представник Міністерства закордонних справ України заявив, що йому відомо про намір російської окупаційної влади створити «національний флот» з кораблів, вкрадених ними у Маріуполі.

Нагадаємо, 1 липня радник мера Маріуполя повідомив, що у тимчасово захопленому місті російські окупанти готуються до відкриття порту, через який планують вивозити награбоване за кордон.

Станом на середину червня з Маріуполя до росії вирушило вже третє судно зі вкраденим українським металобрухтом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: