У МЗС Німеччини розповіли, коли зможуть передати Україні ППО IRIS-Т

Читать на русском
Наприкінці серпня або вже на початку вересня Німеччина має намір передати Україні ППО IRIS-Т. Про це повідомила очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок.

Наприкінці серпня або вже на початку вересня Німеччина має намір передати Україні ППО IRIS-Т.

Про це повідомила очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Ми також постачатимемо систему протиповітряної оборони IRIS-T. Ну, я сподіваюся, що наприкінці літа, на початку вересня... І це на завершальній стадії виробництва, воно мало вирушити до іншої країни. Тому нам довелося домовитись з іншою країною, що вони відступлять, що ця система може піти в Україну. І я дуже сподіваюся, що ми зможемо зробити це із великою кількістю цих систем IRIS-Т», - заявила Бербок.

Шольц буде максимально тягнути зі зброєю для України, як вірний послідовник Меркель – експертШольц буде і далі обіцяти Україні золоті гори в плані постачань озброєння, проте навряд чи можна буде дочекатися від нього якихось реальних справ

Нагадаємо, 27 липня Федеральний уряд Німеччини схвалив продаж Україні 100 сучасних самохідних гаубиць типу Panzerhaubitze2000 виробництва компанії Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Напередодні міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт повідомила, що Берлін поставив Україні три реактивні системи залпового вогню Mars II, а також самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: