Німеччина знову затримує поставки ППО IRIS-T SLM для України – Welt am Sonntag

Читать на русском
Вартість однієї системи IRIS-T SLM, які планує закупити Україна, становить 140 млн євро, тоді як контракт планується на 11 систем, тобто на 1,5 млрд євро
IRIS-T SLMВікіпедія

Німеччина продовжує затягувати постачання зброї Україні. Так, попри те, що канцлер Олаф Шольц пообіцяв передати Україні 11 систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM, причому не у якості військової допомоги, а за гроші (Київ безпосередньо замовляє їх у виробника), кабінет канцлера не поспішає схвалювати угоду.

Про це повідомляє німецьке видання Welt am Sonntag з посиланням на власні джерела.

Німеччина передасть Україні системи залпового вогню MARS-IIУкраїна отримає зі складу Бундесверу три системи залпового вогню MARS-II. Незабаром розпочнеться навчання на них ЗСУ.

Так, згідно з даними видання, запит від України на придбання ППО був поданий ще на початку червня. Міністерство економіки ФРН досить оперативно його схвалило, і тепер справа за федеральним урядом, до складу якого входить кабінет канцлера. При цьому минуло три тижні з моменту, як Мінекономіки схвалило запит України, але федеральний уряд не демонструє жодного прогресу.

Вартість однієї системи IRIS-T SLM, які планує закупити Україна, становить 140 млн євро, тоді як контракт планується на 11 систем, тобто на 1,5 млрд євро. Продати ППО готова компанія, яка його виробляє - Diehl Defense. Ця система ППО здатна прикрити ціле місто від ракетних ударів всього з однією установкою. Першу установку планувалося передати Україні до кінця 2022 року, решту - протягом наступних кількох років.

Нагадаємо, раніше це ж видання повідомляло, що канцлер Олаф Шольц скоротив військову підтримку України з боку Німеччини, попри протилежні обіцянки.

Військові експерти раніше вказували, що Шольц є вірним ідейним послідовником колишнього канцлера ФРН Ангели Меркель, і він буде максимально затягувати питання постачання Україні зброї. Обіцяти він може що завгодно, але чекати реальної справи від нього безглуздо.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: