Німеччина знову затримує поставки ППО IRIS-T SLM для України – Welt am Sonntag

Читать на русском
Вартість однієї системи IRIS-T SLM, які планує закупити Україна, становить 140 млн євро, тоді як контракт планується на 11 систем, тобто на 1,5 млрд євро
IRIS-T SLMВікіпедія

Німеччина продовжує затягувати постачання зброї Україні. Так, попри те, що канцлер Олаф Шольц пообіцяв передати Україні 11 систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM, причому не у якості військової допомоги, а за гроші (Київ безпосередньо замовляє їх у виробника), кабінет канцлера не поспішає схвалювати угоду.

Про це повідомляє німецьке видання Welt am Sonntag з посиланням на власні джерела.

Німеччина передасть Україні системи залпового вогню MARS-IIУкраїна отримає зі складу Бундесверу три системи залпового вогню MARS-II. Незабаром розпочнеться навчання на них ЗСУ.

Так, згідно з даними видання, запит від України на придбання ППО був поданий ще на початку червня. Міністерство економіки ФРН досить оперативно його схвалило, і тепер справа за федеральним урядом, до складу якого входить кабінет канцлера. При цьому минуло три тижні з моменту, як Мінекономіки схвалило запит України, але федеральний уряд не демонструє жодного прогресу.

Вартість однієї системи IRIS-T SLM, які планує закупити Україна, становить 140 млн євро, тоді як контракт планується на 11 систем, тобто на 1,5 млрд євро. Продати ППО готова компанія, яка його виробляє - Diehl Defense. Ця система ППО здатна прикрити ціле місто від ракетних ударів всього з однією установкою. Першу установку планувалося передати Україні до кінця 2022 року, решту - протягом наступних кількох років.

Нагадаємо, раніше це ж видання повідомляло, що канцлер Олаф Шольц скоротив військову підтримку України з боку Німеччини, попри протилежні обіцянки.

Військові експерти раніше вказували, що Шольц є вірним ідейним послідовником колишнього канцлера ФРН Ангели Меркель, і він буде максимально затягувати питання постачання Україні зброї. Обіцяти він може що завгодно, але чекати реальної справи від нього безглуздо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: