Більшість українців підтримують закриті кордони та візовий режим з рф – опитування

Читать на русском

Більшість українців підтримують візовий режим із росією та закриті кордони. Тільки 1 відсоток опитаних хотіли б об'єднання рф та України в одну країну.

Абсолютна більшість українців (79%) вважають, що між Україною та росією мають бути відносини як з іншими державами – закриті кордони, візовий режим, митниця. До повномасштабного вторгнення так вважали 44% українців.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного 6-20 липня.

11% опитаних (у лютому було 48%) вважають, що Україна та росія мають бути незалежними, але дружніми державами з відкритими кордонами без віз та митниць. І 1% респондентів виступають за об'єднання в одну державу (до 24 лютого таких було 5%).

За словами директора КМІС Олексія Грушецького, українці у випадку з бажаними відносинами із росією пройшли умовні три етапи. Спочатку до Революції гідності знижувалася частка тих, хто прагнув об'єднання України та росії в одну державу. З 2014 року ця ідея остаточно маргіналізувалась, її підтримували 5-6% українців.

А після початку повномасштабної війни, зазначив Грушецький, ідея дружніх та зручних стосунків остаточно «похована».

Нагадаємо, згідно з іншим опитуванням, абсолютна більшість українців негативно ставиться до Олександра Лукашенка та володимира путіна.

Крім того, близько 89% громадян вважають неприйнятним досягнення мирної угоди з росією шляхом територіальних поступок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: