Як українці ставляться до росії – результати опитування

Читать на русском

Погано ставляться до росії 92 відсотки українців, це стосується всіх регіонів країни. І лише 2 відсотки зберегли добре ставлення, втім, це теж чимало.

За останні три роки серед українців спостерігалося поступове зниження позитивного ставлення до росії. Після повномасштабного вторгнення лише 2% громадян ставляться до росії добре, 92% – погано.

Такими є результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Але соціологи зазначають, що 2% тих, хто ставиться добре – це близько 500 тисяч людей, що є значною кількістю в абсолютному вимірі.

На початку лютого, до початку повномасштабної війни, добре ставилися до росії 34% населення України.

У всіх регіонах України абсолютна більшість жителів погано ставляться до росії, зокрема, на півдні 90% погано ставляться, на сході – 85% (у той час як на початку лютого відповідно 45% та 53% добре ставилися до Росії). Відносно більше продовжують добре ставитися до росії на сході – 4%.

При цьому абсолютна більшість громадян – 82% – які продовжують жити на окупованій після 24 лютого території негативно ставляться до росії, і лише 6% позитивно ставляться до неї.

Нагадаємо, як показало опитування групи «Рейтинг», абсолютна більшість українців негативно ставляться до Олександра Лукашенка (96%) та володимира путіна (98%).

Інше опитування КМІС показало, що 82% українців вважають, що жодні територіальні поступки не допустимі для якнайшвидшого досягнення миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: