До кого зі світових лідерів найкраще ставляться українці – опитування

Читать на русском
Серед світових лідерів українці найбільше люблять Анджея Дуду та Бориса Джонсона. Абсолютна більшість опитаних негативно ставляться до путіна та лукашенка.

Найвищий показник позитивного ставлення серед українців до президента Польщі Анджея Дуди та прем'єра-міністра Британії Бориса Джонсона – більше 90%.

Про це свідчать дані опитування групи «Рейтинг».

До президента США Джо Байдена позитивно ставляться 89%, до президента Литви Гітанаса Науседи – 73%, до президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн – 71%, до президента Туреччини Реджепа Ердогана – 59%, до президента Франції Еммануеля Макрона – 58%, до канцлера Німеччини Олафа Шольца – 41%.

Крім того, половина українців позитивно ставиться до президента Румунії Клауса Йоганніса (30% його не знаю), до прем'єра Італії Маріо Драгі – 45% (не знають його 25%).

Абсолютна більшість українців негативно ставляться до путіна та лукашенка – опитуванняДо Лукашенка негативно ставляться 96 відсотків українців, до путіна – 98 відсотків. За час війни покращилося ставлення українців до керівників Польщі, Британії, США, Туреччини, Литви та Франції.

До прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана превалює негативне ставлення – 53%. Позитивно ставляться щодо нього 20%, не знають його – 20%.

Абсолютна більшість українців негативно ставляться до Олександра Лукашенка (95%) та володимира путіна (98%).

Соціологи зазначили, що за останні пару місяців покращилося ставлення до Шольца та Урсули фон дер Ляєн, погіршилося – до Ердогана та Макрона.

Опитування також показало, що 87% українців підтримали б вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму.

Крім того, 69% опитаних вірять у вступ до ЄС у перспективі 5 років, 14% – у перспективі 5-10 років, 3% – через 10-20 років. Лише 7% не вірять, що Україна інтегрується до Європейського Союзу.

Підтримка вступу до НАТО також зросла: на референдумі цю ініціативу підтримали б 76%, проти – 10%.

Нагадаємо, за словами соціологів, за останні три роки серед українців спостерігалося поступове зниження позитивного ставлення до росії. Після повномасштабного вторгнення лише 2% громадян ставляться до рф добре.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: