Зведення Генштабу: ЗСУ відбили штурм на 3 напрямках, проте окупанти просунулися біля Авдіївки

Читать на русском
Оперативна інформація Генштабу про ситуацію на фронті станом на вечір 31 липня, 158-й день війни.
Генштаб ЗСУ

Українські захисники вдало відбили кілька атак ворога по троьх напрямках на Донбасі. Проте окупанти мають частковий успіх в районі Авдіївки, а також переміщують окремі підрозділи зі Словʼянського на Запорізький напрямок.

Про це Генеральний Штаб Збройних сил України повідомляє у вечірньому зведенні станом на 18:00 31 липня.

Згідно з даними Генштабу, ситуація на Волинському та Поліському напрямках змін не зазнала, підрозділи збройних сил республіки Білорусь виконують завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях.

На Сіверському напрямку зі ствольної та реактивної артилерії російські війська обстріляли райони сіл Гай і Сеньківка Чернігівської області та населених пунктів Шевченкове, Рижівка, Білопілля, Іскрисківщина й Ромашкове Сумської області.

Авіація ЗСУ вдарила по опорних пунктах росіян на півдні - подробиціРосійські загарбники продовжують ведення бойових дій по зайнятих рубежах оборони, на захоплених територіях проводять рокіровку сил, підтягують резерви, вишукують транспортні альтернативи, намагаючись убезпечитися від вогневого контролю українських військ.

Біля села Залізний Міст на Чернігівщині ворог провів повітряну розвідку безпілотником.

На Харківському напрямку загарбники здійснювали вогневе ураження зі ствольної та реактивної артилерії в районах Харкова, Дуванки, Удів, Дементіївки, Петрівки, Прудянки, Питомника, Пришиба, Пушкарного, Руських Тишків, Протопопівки, Верхньої Роганки, Коробочкиного, Борщової, Старого Салтова, Руської Лозової, Слатиного та Соснівки.

Неподалік Старого Салтова російські війська завдали авіаційного удару. Ворог безуспішно намагався просунутися в напрямку Гусарівки, однак отримав відсіч та відійшов.

На Слов’янському напрямку противник задіяв артилерію для обстрілів районів Словʼянська, Андріївки, Долини, Довгенького, Курульки, Гусарівки, Адамівки, Богородичного, Краснопілля, Карнаухівки, Червоного, Семиланного, Грушувахи та Червоної Поляни.

На Краматорському напрямку загарбники здійснювали обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків у районах Сіверська, Калеників, Переїзного, Званівки, Виїмки, Верхньокам’янського, Кривої Луки, Спірного та Серебрянки, завдали авіаударів поблизу Спірного та Григорівки.

У районі Серебрянки силами розвідувальної групи ворог намагався виявити позиції українських військ, однак успіху не мав та відійшов, біля Григорівки задіяв для розвідки безпілотник.

На Бахмутському напрямку російські війська здійснювали обстріли в районах населених пунктів Кодема, Вершина, Травневе, Бахмут, Зайцеве, Соледар, Яковлівка, Покровське та Білогорівка.

Під прикриттям авіації противник намагався покращити тактичне положення в районах Вершини, Соледара, Яковлівки та Покровського. Ворожі плани були зірвали влучним вогнем українських захисників. Після провальних штурмових дій загарбники відійшли.

На Авдіївському напрямку наявними засобами вогневого ураження ворог здійснював обстріли біля Невельського, Уманського, Нью-Йорка, Красногорівки, Авдіївки, Пісків та Новобахмутівки.

Атака на штаб ЧФ рф: окупанти зазначають, що обстріл вели з самого СевастополяРосія вранці 31 липня заявила про нібито атаку ЗСУ на штаб Чорноморського флоту в окупованому Севастополі.

Згідно з інформацією Генштабу, російська штурмова та армійська авіація цинічно вдарила по населених пунктах Авдіївка, Новоселівка та Юр’ївка.

Загарбники намагалися просунутися в районах Камʼянки та Пісків, однак спроба штурму зазнала провалу. У районі Авдіївки окремі підрозділи ворога мають частковий успіх.

На Новопавлівському напрямку ворожі обстріли з артилерії зафіксовані в районах Мар’їнки, Пречистівки, Великої Новосілки, Новополя, Новосілки, Времівки, Білогір’я, Зеленого Поля, Павлівки, Ольгівського, Вугледара, Новоукраїнки, Темирівки, Степногірська, Гуляйпільського, Малої Токмачки, Залізничного, Нестерянки та Малих Щербаків.

Штурмова й армійська авіація російських загарбників завдала ударів біля Малих Щербаків, Степового, Мар’їнки та Єгорівки. Поблизу Степногірська та Мирного противник здійснив повітряну розвідку безпілотником.

Зафіксоване переміщення окремих підрозділів російських військ зі Словʼянського на Запорізький напрямок.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні створення Силами оборони сприятливих умов для відновлення наступу, застосовує наявні засоби вогневого ураження для обстрілів позицій українських військ, руйнування обʼєктів цивільної та військової інфраструктури вздовж лінії зіткнення та в глибині оборони.

Корабельне угруповання російської федерації в акваторіях Чорного й Азовського морів зосереджує основні зусилля на блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні військових об’єктів й елементів інфраструктури в глибині території України.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення рф Збройні сили України знищили приблизно 40 830 окупантів.

Нещодавно президент Володимир Зеленський розповідав про щоденні втрати України на фронті.

Також напередодні було знищено нові ворожі склади БК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: