ЗСУ відкинули окупантів на двох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Збройні сили України відкинули російських окупантів на Слов'янському та Бахмутському напрямках.

Збройні сили України відкинули російських окупантів на Слов'янському та Бахмутському напрямках, де росіяни вели штурмові дії, проте зазнали втрат.

Про це йдеться у зведенні Генштабу вранці 31 липня.

Підірвано ще один ворожий склад БК в окупованому АлчевськуУ тимчасово захопленому Алчевську на Луганщині вибухає і горить склад російських окупантів.

Так, на Слов'янському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли поблизу Андріївки, Долини, Краснопілля, Мазанівки та Адамівки. Вів штурмові дії біля Дмитрівки, успіху не мав, відійшов. Також безуспішно намагався застосувати диверсійно-розвідувальну групу неподалік Долини, зазнав втрат і відійшов.

На Бахмутському напрямку вів артилерійські обстріли у районах н.п. Перевізне, Федорівка, Яківля, Покровське, Весела Долина, Семигір'я, Костянтинівка та Залізне.

Наніс авіаудари біля Покровського та Бахмута. Штурмовими діями окупанти намагалися покращити тактичне становище у напрямах Роти-Вершина та Покровське-Бахмут, із втратами відійшли назад.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація змін не зазнала. При цьому знову продовжено терміни проведення заходів щодо перевірки бойової готовності ЗС Білорусі – до 6 серпня.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи ЗС РФ. Веде повітряну розвідку БПЛА. Обстріляв із ствольної артилерії об'єкти інфраструктури н.п. Залізний Міст Чернігівської та Журавку Сумської областей.

На Слобожанському напрямку противник веде бойові дії вздовж державного кордону України, проводить систематичні обстріли позицій українських військ вздовж усієї лінії зіткнення з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення настання підрозділів Сил оборони.

На Харківському напрямку ворог здійснював обстріл зі ствольної, реактивної артилерії та танків у районах н.п. Харків, Слатине, Розплідник, Черкаські Тишки, Федорівка, Петрівка, Рубіжне, Мосьпанове, Перемога, Асіївка, Гусарівка та Чепіль. Вів повітряну розвідку БПЛА в районах Прудянки, Дуванки та Шаповалівки. Завдав авіаційного удару біля Старого Салтова. У напрямку Нова Гусарівка-Гусарівка силами розвідувальної групи намагався уточнити розміщення позицій ЗСУ, успіху не мав, група відійшла.

На Донецькому напрямку противник намагається покращити тактичне становище на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Веде штурмові дії за підтримки штурмової та армійської авіації. Намагається визначити систему оборони підрозділів ЗСУ.

На Сіверському напрямку були обстріли з артилерії біля Слов'янська, Сіверська, Виїмки, Спірного та Серебрянки. Наніс авіаудари неподалік Спірного та Григорівки.

На Авдіївському напрямку окупанти обстріляли райони Новокалинового, Тоненького, Опитувального, Водяного, Пісків та Невельського. Ворог завдав авіаударів недалеко від Авдіївки та Новоселівки. Вів штурмові дії у напрямі Веселе-Піски та Лозовський-Піски, успіху не мав, відійшов. Противник задіяв для розвідки БПЛА у районі Покровська та Авдіївки.

На Новопавлівському напрямку вчиняли обстріли в районах н.п. Новомихайлівка, Павлівка, Шевченка, Золота Нива, Времівка та Новопіль. Авіаційні удари зафіксовані недалеко від Степового та Малих Щербаків.

На Запорізькому напрямку активних дій ворог не вів. Обстріляв райони Чарівного, Оріхового та Кам'янського. Вів повітряну розвідку БПЛА біля Орєхова та Новояковлівки.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні настання підрозділів Сил оборони на Криворізькому напрямку. Продовжує здійснювати вогневий вплив та авіаудари. Вживає заходів щодо поповнення втрат та посилення військ.

Крім того, здійснювалися обстріли зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах н.п. Осокорівка, Іванівка, Токареве, Нововоронцовка, Біла Криниця, Андріївка, Веселий Кут, Партизанське, Шевченкове, Благодатне, Українка, Прибузьке та Дніпровське. Вів повітряну розвідку позицій українських військових.

Нагадаємо, сьогодні ночі російські війська знову атакували ракетами Миколаїв та Харків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: