Зеленський розповів про поточні втрати української армії на фронті

Читать на русском
Зниження рівня втрат пов'язане з тим, що Україна отримала більш потужне, точне і далекобійне західне озброєння
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Збройні Сили України в липні несли значно менша кількість втрат в порівнянні з піковими місяцями бойових дій - травнем і червнем 2022 року.

Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню The Wall Street Journal.

У Зеленського оцінили втрати росіян у Сєвєродонецьку та ЛисичанськуЛисичанськ стане останнім великим військовим успіхом росії у війні проти України. Більше жодних міст вони взяти не зможуть

За словами президента, зараз ЗСУ щодня втрачають до 30 осіб убитими та близько 250 осіб пораненими. На піку бойових дій в травні-червні втрати доходили до 100-200 осіб убитими в день. Зниження рівня втрат пов'язане з тим, що Україна отримала більш потужне, точне і далекобійне західне озброєння. Якщо раніше окупанти щодня випускали 12 і більше тисяч артилерійських снарядів на добу проти 1-2 тисячі українських, то тепер Україна в змозі витрачати по 6 тисяч снарядів на добу, а ось артилерія росіян сидить на голодному пайку.

Зеленський відмовився назвати журналістам точні цифри українських втрат, зазначивши, що це державна таємниця. Однак він запевнив, що українські втрати продовжуються залишатися у багато разів меншими, ніж російські.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков розповідав, що найбільший пік втрат Збройних сил України під час повномасштабної війни з Росією був у травні. Тоді українська армія втрачала до двохсот осіб в день.

Тим часом згідно з даними Пентагону, російські війська щодня втрачають сотні людей на війні в Україні, в тому числі вбиті в цілому тисячі лейтенантів і капітанів. Загальні втрати російської армії за час повномасштабного вторгнення досягли 39 тисяч військовослужбовців. За добу 21 липня було ліквідовано близько 150 осіб, найбільше на Криворізькому та Бахмутському напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: