Зеленський закликав жителів Донбасу негайно евакуюватися будь-якими шляхами

Читать на русском
Зеленський нагадав, що в зонах дуже сильних і жорстоких бойових дій між Збройними силами України та російськими окупантами залишаються сотні тисяч українців
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Евакуація українських громадян з Донбасу є пріоритетом. Українцям необхідно самим евакуюватися, не чекаючи, поки їх вивезуть в обов'язковому порядку.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 30 Липня.

Зеленський нагадав, що в зонах дуже сильних і жорстоких бойових дій між Збройними силами України та російськими окупантами залишаються сотні тисяч українців. Багато хто відмовляється евакуюватися, але всіх доведеться вивезти, хочуть вони того, чи ні.

«Це рішення все одно доведеться приймати. Все одно. Повірте мені. І чим раніше це буде зроблено, тим більше людей поїде з Донецької області зараз, тим менше людей російська армія встигне вбити. Тому, якщо у вас є можливість, говоріть, будь ласка, з тими, хто ще залишається в зонах бойових дій на Донбасі. Будь ласка, переконуйте їх, що виїхати потрібно, а особливо якщо це сім'ї з діточками. Якщо у вас є можливість допомогти переселенцям – зробіть це» - сказав він.

Президент нагадав про те, що є рішення уряду про обов'язкову евакуацію з Донецької області. До того ж держава не кине переселенців напризволяще.

«Повний супровід – повна допомога - і логістична і виплати. Потрібно тільки рішення від самих людей, які досі його не прийняли для себе. Їдьте, ми допоможемо» - резюмував він.

Нагадаємо, 30 липня стало відомо, що уряд має впровадити обов'язкову евакуацію жителів неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону.

Також жителі тимчасово окупованих росією територій, в першу чергу Херсонської та Запорізької областей на півдні, повинні максимально швидко евакуюватися. Це потрібно для того, щоб Збройні Сили України могли без побоювання знищувати окупантів, звільняючи землі, без остраху потрапити по мирних жителях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: