Після своєї відставки Джонсон планує піти з великої політики - The Telegraph

Читать на русском
Зазначається, що наразі Джонсон не відмовлятиметься від свого депутатського мандату - з метою уникнути проведення довиборів до Палати громад
Борис ДжонсонAndrew Parsons

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який нещодавно подав у відставку, проте залишився виконувати обов'язки прем'єр-міністра до наступних виборів, після відходу зі свого поста має намір покинути політику і зосередитися на виступах і лекціях.

Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

Зазначається, що наразі Джонсон не відмовлятиметься від свого депутатського мандату - з метою уникнути проведення довиборів до Палати громад. Він хоче або повністю завершити кар'єру політика, або ж наслідувати приклад своєї попередниці Терези Мей, яка після відходу з поста прем'єра числиться депутатом Палати.

Також Джонсон не виключає, що повернеться до публічних виступів з лекціями, або буде писати книги. Наприклад, у нього є контракт з видавництвом Hodder & Stoughton, яке ще у 2016 році очікувало від нього біографію Вільяма Шекспіра, книгу планувалося випустити на честь 400-річчя драматурга. Джонсон отримав за книгу аванс у розмірі 88 тисяч фунтів стерлінгів і тепер має намір повернутися до роботи над нею.

Нагадаємо, 7 липня стало відомо, що Борис Джонсон йде у відставку з постів прем'єр-міністра Великої Британії та лідера Консервативної партії. Про це заявив сам політик. Причиною став скандал, пов'язаний з одним з партійних лідерів.

Хто займе місце Джонсона, поки невідомо. Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес в суботу, 9 липня, заявив, що вирішив не брати участь у виборах нового лідера Консервативної партії після недавньої відставки Бориса Джонсона - хоча його називали фаворитом гонки. Серед інших можливих кандидатів - глава МЗС Британії Ліз Трасс та колишній міністр фінансів Рішак Суні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: