Бомбосховища будуватимуть у кожному новому будинку: закон ухвалили у другому читанні

Читать на русском
Рада підтримала законопроект, який вимагає від забудовників проектувати та будувати бомбосховища у кожній новій будівлі.
Слідство.Інфо

Верховна рада України підтримала законопроект, який вимагає від забудовників проектувати та будувати бомбосховища у кожній новій будівлі.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

«Давайте побудуємо нове»: інтерв'ю координатора Великого будівництва про післявоєнне відновленняПровідна роль у відбудові країни і до, і під час війни залишається в Офісу президента. Юрій Голик, що координує Велике будівництво, відповів Слово і діло на основні питання щодо відновлення країни після війни.

За законопроект №7398 проголосувало 280 нардепів.

Документ передбачає термінове розгортання в Україні мережі бомбосховищ, у тому числі й у новобудовах. Так, містобудівна документація повинна включати інформацію про плановані інженерно-технічні заходи цивільного захисту.

Орган державного архітектурно-будівельного контролю тепер може відмовити у видачі сертифіката про готовність будівлі до експлуатації, якщо забудовник не завершить роботи з обладнання бомбосховища.

Законопроект №7398 також містить норму про наявність інженерно-технічних засобів для евакуації маломобільних громадян у будинках, де постійно проживають понад 50 осіб та у спорудах, де тимчасово можуть розміщуватись понад 100 осіб.

При цьому закон спрощує процедуру передачі земельної ділянки для розміщення об'єктів цивільного захисту та визначає, як потрібно утримувати в належному стані об'єкт укриття.

Нагадаємо, цей законопроект було ухвалено у першому читанні 19 червня.

В інтерв'ю «Слово і діло» експерт оцінив, скільки часу займе відновлення сховищ у школах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: