Педагоги та науковці можуть отримати відстрочку від призову – законопроєкт підтримано у першому читанні

Читать на русском
Рада в першому читання підтримала відстрочку від призову під час мобілізації для наукових, науково-педагогічних і педагогічних працівників незалежно від наявності в них вченого звання або наукового ступеня.
Слово і діло

Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, що розширює коло педагогічних та науково-педагогічних працівників, які матимуть право на відстрочку від призову під час мобілізації.

Законопроєкт №7352 підтримали 318 нардепів.

Як розповів голова парламентського комітету з питань освіти Сергій Бабак, законопроєкт передбачає, що право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації мають усі наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, за умови що вони працюють у наукових установах та організаціях, закладах вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0.75 ставки.

Нагадаємо, крім того, у першому читанні парламент проголосував за законопроєкт, який розширює перелік громадян, які не підлягають призову під час мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: