Британська розвідка прокоментувала використання росією ПВК «Вагнера» у війні

Читать на русском
Як зазначає розвідка, роль ПВК «Вагнера», ймовірно, змінилася, тому що російське військове відомство відчуває гостру нестачу бойової піхоти.
Ілюстративне фотоReuters

Майже з початку війни російська приватна військова компанія «Вагнера» діє на сході України в координації з російськими окупантами. При цьому, на ПВК була покладена відповідальність за певні ділянки лінії фронту, як і на звичайні підрозділи загарбників з рф.

Про це повідомляє військова розвідка Міністерства оборони Великої Британії.

«Це значна зміна в порівнянні з попереднім використанням групи з 2015 року, коли вона зазвичай виконувала місії, відмінні від відкритої великомасштабної регулярної військової діяльності росії», - йдеться у зведенні.

Як зазначають в британському Міноборони, цей новий рівень інтеграції ще більше підриває давню політику російської влади щодо заперечення зв'язків між ПВК і російською федерацією.

«Роль ПВК «Вагнера», ймовірно, змінилася, тому що російське військове відомство відчуває гостру нестачу бойової піхоти, проте малоймовірно, що сил «Вагнера» буде достатньо, щоб істотно змінити траєкторію війни», - вважають в розвідці Великої Британії.

Нагадаємо, що найманці ПВК зазнають в Україні величезних втрат. Так, 10 червня на території тимчасово окупованої Луганської області Збройні Сили України знищили базу «вагнерівців». Вижив тільки один окупант. Смішно, що базу найманців в Луганській області вдалося знищити після публікації відео в TikTok.

Саме тому у росії ПВК «Вагнер» набирає рекрутів серед злочинців.

Раніше ми повідомляли, що напередодні українські військові ліквідували групу найманців ПВК «Вагнер».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: