Знищення бази «вагнерівців»: у CIT розповіли подробиці

Читать на русском
Базу вагнерівців на Луганщині вдалося знищити завдяки відео в Тік-Тоці. Найманці розташувалися у будівлі дитячо-юнацької спортивної школи.
Ілюстративне фото

Базу найманців ПВК «Вагнера» на Луганщині вдалося знищити після публікації відео в TikTok.

Подробиці в ефірі Радіо НВ розповів дослідник Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов.

«Щодо ситуації з вагнерівцями. Було відео, де були ці найманці, зняте в дитячо-юнацькій спортивній школі. Удар було завдано по стадіону, який розташований за декілька сот метрів від тієї школи. Ситуація наступна. Побачили це відео, з’ясували, де воно було зняте, відправили туди дрон і він вже знайшов цю базу на стадіоні, по якій було завдано удар», – повідомив Михайлов.

ЗСУ накрили вогнем командний пункт чеченців в РубіжномуУкраїнські військові обстріляли командний пункт, який чеченські бойовики обладнали в Рубіжному.

Він додав, що є певні підтвердження того, що «вагнерівці» зазнали втрат: у зведенні «міністерства надзвичайних ситуацій «ЛНР» згадувалося 22 особи, але інформації було лише про дві.

«Де ще 20? Незрозуміло. Вони визнають, що стадіон було зруйновано, тож можна зробити припущення, що саме ці 20 людей, про яких у звіті нічого немає», – сказав Михайлов.

«Це TikTok якийсь був. Це не були саме пропагандисти. (Відео – ред.), яке завірусилося, на ньому було знайдено будівлю дитячо-юнацької спортивної школи в місті Кадіївка. Потім їх там і знайшли», – уточнив аналітик CIT.

Нагадаємо, 10 червня голова Луганської ОВА повідомив, що на тимчасово окупованій території ЗСУ знищили базу «вагнерівців». Вижив лише один окупант.

Наприкінці квітня журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв розповів, що росія відправила для участі у бойових діях в Україні майже 8 тисяч найманців «Вагнера». Близько 3 тисяч бойовиків було вбито.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: