Німеччина звинуватила росію в боягузтві та веденні прихованої торгової війни

Читать на русском
У Німеччині вважають, що росія повинна визнати ведення прихованої торгової війни проти Берліна, а не брехати та викручуватися, виправдовуючи скорочення поставок газу
Роберт ХабекReuters

Російський уряд поводиться боягузливо і не має мужності зізнатися, що веде проти Німеччини приховану торгову війну, замість цього придумуючи брехливі виправдання з приводу скорочення постачань газу.

Про це заявив міністр у справах економіки та захисту клімату Роберт Хабек, повідомляє німецьке видання Welt.

«У них навіть не вистачило духу сказати, що ми знаходимося в торговій війні з вами, хлопці. Замість цього про ці турбіни розповідають фарсові історії, які просто не відповідають дійсності. Тепер Газпром буде вирішувати на свій розсуд, чи буде повністю припинена подача природного газу» - сказав Хабек, коментуючи заяву росії про ще більше скорочення постачань газу в Європу.

Хабек додав, що російський президент володимир путін явно веде віроломну гру, тому що жодної технічних причин для скорочення поставок газу немає, і навіть скандальна турбіна для газопроводу готова до передачі росіянам.

Нагадаємо, російський Газпром зупиняє експлуатацію ще однієї турбіни Siemens. Постачання по «Північному потоку-1» в ЄС з 27 липня становитимуть не більше 33 млн кубів на добу.

На ситуацію вже відреагував президент України Володимир Зеленський. Він закликав ЄС бити по країні-агресору у відповідь на чергові газові загрози, які пов'язані з постачанням по газопроводу «Північний потік».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: