Скандальна турбіна для російського «Північного потоку-1» застрягла в Німеччині через росію – ЗМІ

Читать на русском
Ще 17 липня турбіна була перевезена в Кельн, проте росія досі не надала документи, які потрібні для передачі турбіни
Ілюстративне фотоngee.ru

Турбіна для російського газопроводу «Північний потік-1», яку вимагав негайно повернути російський газовий монополіст «Газпром», і яка викликала великий скандал серед українських союзників, зараз застрягла на території Німеччини, оскільки росія відмовляється погоджувати її транспортування.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на власні поінформовані джерела.

Так, за даними джерел, ще 17 липня турбіна була перевезена в Кельн, що побічно підтвердив Роберт Хабек, міністр економіки ФРН. Однак росія досі не надала документи, які потрібні для передачі турбіни.

Парламент Канади зажадав від Трюдо пояснень щодо турбіни для ГазпромуТрюдо та міністрів хочуть запитати, з якої причини уряд ризикнув обійти санкції проти росії та повернути турбіни до Німеччини

«За нормальних умов підтримання стану турбін для нас є рутинною операцією. Природно, ми хочемо транспортувати турбіну якомога швидше. Але час, який на це буде витрачено, не залежить від нас» - прокоментували ситуацію в компанії Siemens, яка є виробником турбіни.

У росії інформацію про затримку турбіни не коментують. Однак відповідальність за можливі перебої з поставками газу в Європу через відсутність турбіни кремль брехливо покладає на західні країни та на впроваджені проти агресора санкції.

Нагадаємо, Канада прийняла рішення передати російському газовому монополісту «Газпром» турбіну, необхідну для газопроводу «Північний потік-1». З початком вторгнення турбіна була затримана на заводі, де її ремонтували.

Щоб формально уникнути порушення санкцій, Канада і Німеччина розробили цілу схему. Канада передасть турбіну з заводу в Монреалі Німеччині, а Берлін вже відправить турбіну російському Газпрому. Рішення було прийнято, попри наполегливе прохання України відмовитися від передачі турбіни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: