Країна ЄС виділила понад 5 млн євро для навчання українських дітей – подробиці

Читать на русском
Лише в столиці країни вже створено 1000 додаткових місць у закладах загальної середньої і професійно-технічної освіти для продовження навчання дітей-переселенців з України.
Ілюстративне фотоВсеосвіта

Уряд Естонії виділив 5,1 млн євро навчальним закладам для підтримки освіти українських дітей-переселенців.

Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти України.

Згідно з повідомленням, лише в Таллінні створено 1000 додаткових місць у закладах загальної середньої і професійно-технічної освіти для продовження навчання тимчасово переміщених з України дітей.

«1 вересня стартує «Школа свободи» для українців та освітня консультативна служба Education Estonia. Оновлену інформацію про освіту в Естонії, а також рекомендації для дітей і молоді з України можна знайти естонською, російською, англійською та українською мовами на сайті Міністерства освіти та досліджень країни», – йдеться у повідомленні МОН.

Безпека у пріоритеті: у МОН розповіли про формат нового навчального рокуВ Україні з 1 вересня буде очний, дистанційний або змішаний формат навчання – залежно від рівня небезпеки.

Як зазначається, естонські EdTech надають українським дітям цифрові рішення безкоштовно, а декілька естонських EdTech-компаній презентували цифрові навчальні платформи, ігри та інструменти українською мовою.

Згідно з даними Міносвіти України, наразі Естонія прийняла у себе понад 13 тисяч українців віком до 19 років. Понад 4,8 тисяч українських дітей і молоді зареєстровані в системі освіти Естонії на всіх освітніх рівнях.

Нагадаємо, що дітей-студентів загиблих українських захисників переведуть на бюджет.

Раніше Зеленський відповів на петицію про заборону очного навчання під час війни.

Також Кабмін запускає грантову програму для отримання ІТ-освіти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: