До початку офлайн-навчання готові лише 23% освітніх закладів – голова ДСНС

Читать на русском
За словами голови ДСНС, лише 11 відсотків навчальних закладів мають власні захисні споруди. Загалом до очного навчання готові 23 відсотки освітніх закладів.

До того, щоб розпочати офлайн-навчання з 1 вересня, в Україні готові лише 23% освітніх закладів.

Про це на спеціальній нараді заявив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Крук.

У регіонах зараз працюють комісії з оцінки будівель та споруд навчальних закладів, які мають проаналізувати можливості їх використання для укриття.

Зеленський відповів на петицію про заборону очного навчання під час війниЗеленський звернувся до прем'єра Шмигаля, щоб уряд опрацював викладені у петиції пропозиції.

«Станом на сьогодні лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту. Отже, основну частину учасників освітнього процесу планується захищати у найпростіших укриттях», – заявив Крук, додавши, що «з огляду на реалії до початку офлайн-навчання сьогодні готові лише 23% освітніх закладів країни».

Глава ДСНС також зазначив, що на початку цього року захисні споруди цивільного захисту забезпечували укриття не більше ніж 10% населення України.

Раніше Юрій Голік, який координував програму «Велике будівництво», в інтерв'ю «Слово і діло» оцінив, скільки часу може знадобитися, щоб привести в порядок всі укриття в школах.

Нагадаємо, як заявив Сергій Шкарлет, в Україні з 1 вересня буде очний, дистанційний чи змішаний формат навчання – залежно від рівня небезпеки.

В Офісі президента назвали умови для проведення офлайн-навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: