Дітей-студентів загиблих захисників переведуть на бюджет – МОН

Читать на русском
Студентів – дітей загиблих захисників та захисниць України – буде переведено на місця державного замовлення.
Фото Слово і діло

Студенти – діти загиблих захисників та захисниць України – у негайному порядку будуть переведені на місця державного замовлення.

Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, повідомляє пресслужба відомства.

Опубліковано новий рейтинг українських вишів: хто у лідерахДва київські та один харківський виші очолили рейтинг українських закладів вищої освіти. Як виглядає ТОП-10

«Уряд ухвалив розпорядження щодо компенсації витрат закладам вищої освіти за навчання здобувачів з ТОТ і територій активних бойових дій, які тимчасово втратити можливість продовжувати оплату. Наразі це майже 14 тисяч студентів, компенсація з резервного фонду буде здійснена», – сказав міністр.

Шкарлет також зазначив, що діти загиблих захисників та захисниць України у негайному порядку будуть переведені на місця державного замовлення, а студентів – внутрішньо переміщених осіб – переводитимуть на бюджет у разі наявності вільних місць.

«Для студентів із ТОТ і зон бойових дій, які вчилися на платній основі та втратили фінансову можливість продовжити навчання, будуть створені умови для безоплатного здобуття освіти», - додав він.

Нагадаємо, в МОН розповіли, що робити абітурієнтам, які залишилися в окупації або опинилися в росії. Також у міністерстві розповідали, у якому форматі розпочнеться новий навчальний рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: