Верховна Рада звільнила від мобілізації студентів та викладачів профосвіти - МОН

Читать на русском
Як зазначають у відомстві, така міра необхідна через потребу у фахівцях робітничих професій у воєнний та післявоєнний час.

Верховна Рада звільнила від призову під час мобілізації ще одну категорію - студентів та викладачів закладів професійно-технічної освіти. Відповідні зміни до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» ВРУ внесла 14 квітня

Про це повідомляють в Міністерстві освіти і науки.

Як зазначається у МОН, така міра необхідна через потребу у фахівцях робітничих професій у воєнний та післявоєнний час.

«Брак кваліфікованих робітників може стати перешкодою у якнайшвидшій відбудові економіки та країни в цілому, тому безперервна підготовка робітників у закладах професійної (професійно-технічної) освіти має надзвичайно важливе значення», – повідомляють у відомстві.

Втекти від війни в Україні намагались понад 2 тисячі військовозобов'язаних чоловіківПрикордонники з початку повномасштабного вторгнення росії затримали майже 2,2 тис. військовозобов'язаних чоловіків, що намагалися втекти з України.

У МОН переконані, що це допоможе уникнути зриву навчального процесу та практичної підготовки в закладах освіти, а також сприятиме наповненню ринку праці кваліфікованими робітниками: будівельниками, електриками, машиністами, токарями, сантехніками тощо.

Варто зазначити, що наразі більшість закладів профосвіти проводять навчання у 15 областях, ще у 10 навчання відновлено лише частково.

Нагадаємо, що 25 лютого президент Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Раніше ми повідомляли, що у ЗСУ розповіли про те, як проходить мобілізація.

Також нагадаємо, що «Слуга народу» не підтримуватиме законопроєкт про покарання для чоловіків призовного віку, які не повернулися до України під час воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: