Для визнання людини олігархом наявність громадянства України не є обов'язковою – Данілов

Читать на русском
Данілов також підтвердив, що наявність українського громадянства для визнання людини олігархом абсолютно не обов'язкова
Олексій Даніловwikimedia.org

Українці та громадяни іноземних держав перевіряються на чотири критерії, які дозволяють віднести громадянина до олігархів. При цьому, щоб бути визнаним олігархом, необов'язково мати саме український паспорт - система поширюється і на іноземців.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі Національного марафону.

Від співпраці до війни: як змінювалася риторика Зеленського щодо олігархівРиторика Володимира Зеленського щодо олігархів пройшла еволюцію: від примусу до співпраці – до намірів або повернути їхній бізнес у правове поле, або знищити.

«Таких критеріїв чотири для того, щоб людина була визначена олігархом. Перший критерій ми пройшли та з'ясували, що 86 громадян нашої країни підпадають під цей критерій. Далі йдуть наступні три критерії... Як тільки ми будемо розуміти, яка буде цифра за другим критерієм, ми обов'язково проінформуємо суспільство» - зазначив він.

Данілов також підтвердив, що наявність українського громадянства для визнання людини олігархом абсолютно не обов'язкова. Вистачить того, що така людина здійснює діяльність на території України.

«Якщо людина діє на території нашої країни, законодавець каже, що не має значення громадянин якої він країни. Він може бути не громадянином країни, але визнаний у нас олігархом, якщо він діє на території нашої країни та має ці три з чотирьох критеріїв, які записав наш законодавець» - підкреслив секретар.

Нагадаємо, що зараз в Україні вже готовий реєстр олігархів. Однак ще не було жодного рішення, щоб кого-небудь в нього вносити.

При цьому зараз під перевірку відповідності критеріям, визначеним законом про олігархів, можуть підпадати близько 86 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: