Дефіцит пального: з'явився бот, що моніторить наявність бензину на АЗС

Читать на русском

В Україні з'явився телеграм-бот, що моніторить наявність пального на АЗС. Бот збирає інформацію як від АЗС, так і від автомобілістів.

В Україні з'явився Telegram-бот, який моніторить наявність пального на АЗС по всіх містах та сповіщає користувача про зміни. Бот одночасно збирає інформацію як від АЗС, так і від автомобілістів.

Створила бот українська IT-компанія (команда розробки Gravitec.net та Piar.io).

Щоб почати користуватися VSU bot, потрібно внести дані для постійного моніторингу (тип пального, місто, локацію), і як тільки з'являється інформація по запиту, бот відправляє оповіщення.

Крім того, сам автомобіліст може внести інформацію про наявність палива: місто, заправка та її точна адреса визначаються автоматично – користувачеві потрібно лише вибирати тип пального, ціну та довжину черги. Після обробки інформації бот додасть її до Telegram-каналу.

Щоб розпочати моніторинг пального:

  • потрібно перейти за посиланням

  • натиснути кнопку «Моніторинг»

  • слідувати підказкам робота

Щоб повідомити про наявність пального на АЗС:

  • потрібно перейти за посиланням

  • натиснути кнопку «Повідомити про пальне»

  • слідувати підказкам робота

Найближчим часом функціонал бота буде розширено: за словами розробників, будуть додані персональні фільтри по окремих ділянках міста, а також підписка оновлення даних конкретних АЗС, з'явиться інформація про статус «паливо закінчилося».

Нагадаємо, як заявив експерт, пік паливної кризи в Україні пройдено, але обсяги постачання ще далекі від потрібного рівня. Таким чином, криза може тривати до липня.

Як зміняться ціни на пальне в Україні, спрогнозували у Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: