Які зміни почали діяти щодо безготівкових розрахунків: роз'яснення НБУ

Читать на русском
Безготівкові операції. Які зміни почали діяти за картковими розрахунками з 21 липня 2022 року.
Фото Слово і діло

Нацбанк України вжив низку додаткових заходів щодо збалансування валютного ринку та підтримки стійкості економіки в умовах війни. Частина стосується карткових розрахунків і безготівкових операцій.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Рекордна за шість років: у НБУ назвали причини зростання інфляціїСпоживча інфляція в Україні прискорилася передусім через шоки пропозиції, викликані повномасштабною війною.

Так, з 21 липня запроваджуються такі зміни:

  • ліміт на зняття готівкової валюти з гривневих платіжних карток за кордоном змінено зі щомісячного на щотижневий: 12,5 тис. грн (в еквіваленті) на сім календарних днів. Громадяни як і раніше матимуть змогу знімати з гривневих платіжних карток за кордоном 50 тис. грн (в еквіваленті) на місяць.

  • зменшено щомісячний ліміт на P2P перекази громадян за кордон із гривневих платіжних карток українських банків зі 100 тис. грн (в еквіваленті) до 30 тис. грн (в еквіваленті);

  • установлено щомісячний ліміт на розрахунки за кордоном із використанням гривневих платіжних карток у розмірі 100 тис. грн (в еквіваленті) з усіх рахунків клієнта в банку, відкритих у національній валюті.

Крім того, НБУ дозволить банкам із 21 липня 2022 року продавати безготівкову валюту громадянам із подальшим розміщенням на депозит на строк від трьох календарних місяців без права дострокового розірвання у межах щомісячного ліміту 50 тис. грн.

Нагадаємо, Національний банк України скоригував офіційний курс гривні до долара на 25% та встановив його на рівні 36,5686 грн/дол.

На початку липня в НБУ повідомили, на скільки скоротилася економіка України у другому кварталі 2022 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: