Засідання «Рамштайн»: низка країн підтвердили передачу озброєння Україні

Читать на русском
Німеччина, Канада, Словаччина, Польща та Нідерланди оголосили про поставку Україні додаткового озброєння.
Українська правда

Німеччина, Канада, Словаччина, Польща та Нідерланди за підсумками третього засідання Контактної групи з оборони України «Рамштайн» в Брюсселі оголосили про поставку Україні додаткового озброєння.

Про це повідомляють видання Bild та міністерство оборони Канади, а також оголосив голова Пентагону Ллойд Остін після зустрічі.

Як зазначається, міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт підтвердила передачу Україні важкого озброєння. Міністр підтвердила, що уряд Німеччини надасть Україні три РСЗВ типу Mars II замість чотирьох, як очікувалося раніше.

Не можна гаяти час: глава Пентагону закликав надати Україні додаткову допомогуМіністр оборони США Ллойд Остін заявив, що США та союзники будуть продовжувати зміцнювати обороноздатність України.

Mars II - це реактивна система залпового вогню, розроблена в Німеччині. На озброєнні німецької армії перебуває з 1990-х років й здатна стріляти різними ракетами з дальністю від 10 до понад 70 км.

Водночас, Словаччина вирішила передати Україні бойові гелікоптери, а Канада, Польща та Нідерланди - нові одиниці артилерії.

«Я б хотів подякувати Словаччині, яка оголосила про суттєве пожертвування гелікоптерів серії «Мі» та вкрай необхідні ракетні боєприпаси», - сказав Остін.

При цьому, голова Пентагону підтвердив, що Німеччина вирішила передати Україні три реактивні системи залпового вогню з керованими боєприпасами.

Також міністерка оборони Канади Аніта Ананд оголосила про передання Києву 10 замінних стволів для гаубиць М777 вартістю 9 млн канадських доларів (майже 7 млн доларів США).

«Придбання 10 готових до використання замінних стволів для гаубиць М777 гарантуватиме їхню дальнобійність і точність, оскільки зношені стволи потребують регулярної заміни. Ця підтримка відповідає підтриманню критичних спроможностей України, забезпечених союзниками і партнерами», – зазначили у відомстві.

Міноборони Канади нагадало, що з початку повномасштабного вторгнення росії надало Україні безпекової допомоги на суму 274 мільйони канадських доларів (212,5 мільйона доларів США), а саме гаубиці М777, понад 20 тисяч артилерійських боєприпасів і навчання українських військових.

Нагадаємо, що Кулеба обговорив підтримку України з Держсекретарем США Блінкеном.

Нещодавно Байден підтвердив виділення Україні 1 млрд доларів військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: