У Міноборони офіційно скасували обмеження виїзду військовозобов'язаним за межі місця проживання

Читать на русском
Документ відправлений на доопрацювання з метою зниження соціальної напруги та недопущення маніпуляцій громадською думкою.
Українська правда

У Міністерстві оборони офіційно підтвердили, що тимчасово скасовано порядок, який передбачає отримання дозволу у ТЦК військовозобов'язаними для виїзду за межі місця проживання.

Про це свідчить відповідь оборонного відомства на запит народного депутата Олександра Федієнка.

Як наголошується в повідомленні, що документ відправлений на доопрацювання з метою зниження соціальної напруги та недопущення маніпуляцій громадською думкою.

«З метою зменшення соціальної напруги та недопущення маніпулювання суспільною думкою за рішенням Головнокомандувача Збройних Сил України наказом Генерального штабу Збройних Сил України від 06.07.2022 № 85 Порядок скасовано, для його доопрацювання з урахуванням змін до законодавчих актів, що регулюють питання переміщення громадян України в умовах правового режиму воєнного стану», - йдеться у повідомленні.

Раніше в Генштабі повідомили про те, що військовозобов'язаним чоловікам для виїзду з місця проживання потрібен дозвіл військкомату.

Пізніше Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що військовозобов'язані, які планують виїзд за межі своїх районів і областей, повинні взяти дозвіл у військкоматі.

Глава держави Володимир Зеленський відреагував на нові обмеження на переміщення по країні для військовозобов'язаних і доручив Генштабу доповісти йому детальніше про ці правила. А в Раду внесли законопроєкт №7522, що пропонує дозволити вільне переміщення призовників, військовозобов'язаних і резервістів по території України без обов'язкового отримання дозволу на це в територіальному центрі (військкоматі).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: