У Раді створили спеціальну комісію для контролю за використанням західної зброї

Читать на русском
Спеціальна парламентська комісія, яку очолить Рустем Умеров, стежитиме за використанням міжнародної матеріально-технічної допомоги.

Верховна рада створила тимчасову спеціальну комісію з моніторингу отримання та використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час воєнного стану.

Постанову №7563 підтримали 314 депутатів.

«Нам треба вижити»: Резніков відкинув звинувачення у контрабанді зброї з УкраїниОлексій Резніков запевнив, що вся західна зброя відстежується, і Україна не має причин вивозити її контрабандою – вона потрібна для оборони держави.

«На сьогодні більше десятка міжнародних партнерів надали різні види озброєння, які вже використовуються на фронті. Проте російська пропаганда, у тому числі й працююча в іноземних країнах, активно вводить тезу про неналежне використання Україною озброєння, наданого міжнародними партнерами. Йдеться як про корупційні ризики, так і про ризики того, що зброя може потрапити до рук незаконних збройних формувань або навіть формувань російської федерації», – йдеться у пояснювальній записці.

Комісія має два завдання:

  • готувати та надавати на розгляд ВР ініціативи щодо створення моделі парламентського контролю за використанням міжнародної матеріально-технічної допомоги, зокрема озброєння, для забезпечення прозорості та законності процесу використання;

  • збирати та аналізувати інформацію для парламентських слухань щодо випадків неналежного чи нецільового транспортування, розподілу чи використання міжнародної матеріально-технічної допомоги.

Очолив комісію нардеп від «Голосу» Рустем Умеров, його заступником буде Олександр Завітневич від «Слуги народу».

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков відкинув звинувачення у контрабанді зброї з України, заявивши, що країна вкрай зацікавлена у тому, щоб зберегти все обладнання, надане західними союзниками.

У Пентагоні теж не бачать жодних ознак того, що надана Україні зброя використовується не за призначенням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: