Збирав інформацію для ФСБ: суд в Україні ухвалив вирок російському агенту

Читать на русском

Свалявський районний суд Закарпатської області ухвалив вирок агенту росії під псевдонімом «Гелен», який в Україні збирав для ФСБ суспільно-політичну інформацію.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

В Україні щодня затримують масу російської агентури – ДаніловРобота з пошуку російської агентури складна - росія протягом 30 років укорінювала в Україні свою п'яту колону, підтримувала, фінансувала та розміщувала своїх агентів

«Свалявський районний суд Закарпатської області виніс обвинувальний вирок агенту росії, який збирав для ФСБ суспільно-політичну інформацію в Україні. Зловмисника визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 та ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади.) Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили, цього агента ФСБ контррозвідники СБУ викрили на Закарпатті у березні.

«Досудове розслідування встановило, що зловмисник під псевдонімом «Гелен» передавав зібрану інформацію своїм кураторам для підготовки ворожих диверсій та спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на розхитування обстановки у прикордонних районах України», - йдеться у повідомленні.

Встановлено весь ланцюжок його кураторів та координаторів з числа співробітників ФСБ, у тому числі і під прикриттям.

Нагадаємо, у трьох областях нещодавно виявлено російських агентів. У Запоріжжі раніше затримали російського льотчика-шпигуна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: