В Україні щодня затримують масу російської агентури – Данілов

Читать на русском
Робота з пошуку російської агентури складна - росія протягом 30 років укорінювала в Україні свою п'яту колону, підтримувала, фінансувала та розміщувала своїх агентів
Олексій ДаніловYouTube

Українські контррозвідники працюють щосили. В Україні щодня затримують людей, підозрюваних у роботі на російську розвідку. Переважна частина цих затримань не афішується.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі Національного телемарафону.

«Контррозвідка працює постійно не тільки у Вінниці, в Києві, Харкові, Миколаєві, Одесі та інших містах. Такі затримання відбуваються щодня, і не про всі ці затримання ми оголошуємо публічно, але робота ведеться дуже потужна» - сказав він, коментуючи затримання у Вінниці людей, які можуть бути причетні до коригування ракетного обстрілу по місту.

Удар по Вінниці: 10 постраждалих у тяжкому стані, 4 – у критичномуПісля ракетного удару росії по Вінниці у лікарнях залишаються понад 60 людей. Стан десяти важкий.

Данілов додав, що робота з пошуку російської агентури складна - росія протягом 30 років укорінювала в Україні свою п'яту колону, підтримувала, фінансувала і розміщувала своїх агентів, тому це питання є одним з найбільш важливих і пріоритетних.

«Це питання - на контролі президента України. На додаток, я не виключаю, що навіть на найближчому засіданні ставки верховного Головнокомандувача, яке має відбутися цього тижня, питання розглядатиметься. Принаймні, президент таке питання поставив, ми таке засідання готуємо, і таке питання там буде розглядатися» - зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, що коригувальників російських ударів затримували не лише у Вінниці. Так, 16 липня, поліцейські затримали чотирьох осіб, які фотографували місце і наслідки російського ракетного удару по Одесі.

15 липня СБУ викрила російських агентів, які збирали інформацію про розміщення підрозділів ЗСУ та розташування інфраструктурних об'єктів для недавніх ракетних ударів по Миколаєву та Баштанці.

8 липня Служба безпеки затримала коригувальника вогню російських військових. За його наводкою окупанти завдали авіаудару по мосту в Запорізькій області та вдарили по позиціях ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: