Заїхав до України як «консерва»: у Запоріжжі затримали російського льотчика-шпигуна

Читать на русском
У Запоріжжі впіймали російського льотчика, підозрюваного у шпигунстві. За даними слідства, він зливав дані про переміщення ЗСУ.

Співробітники Територіального управління ДБР Мелітополя виявили у Запоріжжі російського льотчика, який міг займатися диверсійною діяльністю та коригувати вогонь армії росії.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань у п'ятницю, 6 травня.

СБУ затримала одного із лідерів партії МедведчукаСБУ затримала одного із лідерів партії Медведчука Український вибір. Затриманий займався підготовкою до повалення конституційного устрою в Україні за допомогою російських спецслужб.

За оперативною інформацією, російський військовий льотчик останніми роками регулярно відвідував близьких родичів у Запоріжжі. В Україну він в'їхав 8 лютого 2022 року і залишився досі. Після початку російської агресії льотчик почав ховатися, а мати розповідала всім, що більше року не бачила сина.

Чоловік був пенсіонером цивільної авіації, хоча співробітники ДБР отримали безперечні докази його приналежності до російської армії.

Також зібрані дані можуть свідчити про те, що росіянин заїхав в Україну як так звана «консерва», щоб займатися диверсійно-розвідувальною діяльністю та коригувати вогонь військових рф по об'єктах стратегічного значення Збройних сил України та територіальної оборони, зливати дані про їх переміщення, розташування блокпостів , дислокації батальйонів Збройних сил та територіальної оборони

Після завершення всіх юридичних процедур підозрюваного передадуть СБУ.

Нагадаємо, в СБУ повідомляли, що росії не вистачає контрактників, щоб замінити знищених окупантів.

Також СБУ перехопила розмову, де з'ясувалося, що елітні підрозділи армії рф втікають з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: