У ДБР розповіли, скільки кримінальних справ було відкрито проти колаборантів та зрадників

Читать на русском
Вже вручено понад 100 підозр, є також перші обвинувальні вироки колаборантам та зрадникам Батьківщини
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

Державне бюро розслідувань з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну відкрило 480 кримінальних справ за підозрою в колабораціонізмі, зраді Батьківщині і державній зраді.

Про це розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян, повідомляє Укрінформ.

«Всього з початку великої визвольної війни відкрито вже майже 480 справ про держзраду і колабораціонізм, вручено понад 100 підозр, чотири обвинувальні акти зараз направлені до суду, і вже навіть є перші вироки» - сказала вона.

Також є вироки щодо трьох колишніх військових, які у 2014 році переметнулися на бік рашистів. Їх посадять на 14-15 років. У ДБР нагадали, що до всіх, хто перейшов на бік ворога, пощади не буде; рано чи пізно вони постануть перед судом.

«Слідчі фіксують випадки свідомого переходу правоохоронців, суддів, чиновників на бік окупанта, і фіксують також сприяння російській окупаційній владі» - нагадала радниця.

Нагадаємо, 8 червня стосовно народного депутата Олексія Ковальова від «Слуги народу» за ініціативою ДБР було порушено кримінальне провадження через колабораційну діяльність.

Також 8 червня Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом державної зради мера Святогірська Донецької області Володимира Бандури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: